Látnivalók

Börzsöny

A kisháztól csupán pár percnyire már a börzsönyi erdőkben kalandozhatsz. Az Országos Kéktúra túraösvényén kívül számtalan variáció kínálja magát az erdőben való csavargásra. A Juliánus-kilátó, Törökmező, a Remete-barlang vagy akár Zebegény az erdőn keresztül könnyen elérhető célpontok a háztól, ahol térképeket is találsz. Ha beljebb merészkednél a börzsönyi rengetegbe, érdemes Kismaroson felülni a több kisvasút egyikére, ami Szokolyán keresztül Királyrétre visz és akár Nagy Hideg-hegyet vagy a Csóványost is meghódíthatod.

Nagymarosi Gesztenyés Tanösvény

 

A Gesztenyés tanösvény egyik pontja a háztól alig pár száz méterre található. A tanösvény a híres nagymarosi gesztenyések történetét mutatja be, de sokkal többet is annál, bevezet a környező flóra és fauna világába és a város felett elhelyezkedő szinte összes kilátópontot érinti. A túra első fele kaptatós és meredek, ha az első táblától indítjuk, időtartama komótosan mintegy 3 óra.

Duna

 

Ha a vidéken jársz nem érdemes kihagyni a Duna felfedezését sem. A szabadstrand egész nyáron „üzemel”, de ha vízközelibbb élményekre vágysz, akkor irány a BTZ Kajak-Kenu-Csónak kölcsönző, ahol akár pár órára is bérelhetsz ízlésednek tetsző vízi járművet. Nyáron nagy a nyüzsgés a vízen, tavasszal és ősszel pedig a természetközelibb élmények várnak. Előre foglalni érdemes!

Nagymaros

 

Nagymaros városa is tartogat felfedezni valókat: a római katolikus templom, illetve a nem messze fekvő Kálvária kápolna kötelező látnivalók. A parti sétányon való korzózás közben egyre több újonnan nyíló helyre bukkanhatsz és szombat délelőtt a Fő teret ellepik a termelői piac árusainak portékái. Erősen ajánlott feltankolni a helyi kínálatból.

Visegrád és a fellegvár

 

Csak egy kompozás és máris Visegrád szűk utcácskáit róhatod. Az egyik legkedvesebb magyar kisvárosban a királyi palota romjait is megnézheted, de a fellegvárba is felkapaszkodhatsz akár gyalogosan, akár autóval. A kilátás erről az oldalról is pazar!

Szigetcsúcs

 

Sokak kedvenc helye a kisoroszi szigetcsúcs, méltán! Talán az egyik legszebb kilátás nyílik innen a Dunakanyarra. Nyaranta nagy a tömeg, sok a fürdőző és evezős, sokan itt is kempingeznek. A helynek minden évszakban megvan a maga varázsa, keresd fel, hogy te is megtapasztalhasd!
Részletes programajánlónkat bejelentkezés után is megosztjuk veled!

 

– A Gesztenyék ajánlásával